Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Турецький «Гулспор» продав 18 футболістів, аби придбати десяток кіз

Може й українським клубам запозичити такий досвід?

УНІАН

Турецький «Гулспор» продав 18 футболістів, аби придбати десяток кіз

Тварини даватимуть молоко, кошти від реалізації якого підуть на розвиток футбольного клубу

Турецький футбольний клуб «Гулспор» продав 18 гравців, щоб купити 10 кіз. Всі гравці входили в молодіжний склад команди й на них керівництво заробило 15 тисяч турецьких лір або 2,2 тисячі євро згідно курсу, повідомляє УНІАН з посиланням на CNN Туреччина.

За останній рік клуб продав 18 футболістів аматорським клубам на загальну суму 15 тисяч турецьких лір, купивши на ці гроші 10 кіз.

"Гулспор", один з найстаріших і найбільш відомих клубів у місті, заснований в 1954 році, був відомий своїми молодіжними командами, що складаються з гравців 11-19 років. У клубі готували футболістів для інфраструктури професійних команд у різних турецьких лігах. За останній рік клуб продав 18 футболістів аматорським клубам на загальну суму 15 тисяч турецьких лір, купивши на ці гроші 10 кіз. Тепер у клубі планують отримати додатковий дохід від продажу молока.

В структурі клубу налічується 150 футболістів у віці від 7 до 19 років, найталановитіші з яких потім йдуть у провідні команди країни, такі як Османлиспор, Антальяспор, Кайсеріспор, Коньяспор.

Разом з тим, в клубі також зобов'язані платити зарплату гравцям 17-19 років. Тому новий вид доходу був з ентузіазмом сприйнятий керівництвом клубу.

Telegram Channel