Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Австралії урочисто підняли прапор Ігор Нескорених-2018

capitalfm.co.ke

В Австралії урочисто підняли прапор Ігор Нескорених-2018

Прапор змагань підняли над Гарбор-Бріджем за участю спортсменів австралійської команди

У австралійському Сіднеї відбулася церемонія підняття прапора Ігор Нескорених-2018 (Invictus Games), які відбудуться у жовтні, повідомляє ZIK з посиланням на Australian Associated Press/

«Підняття на Гарбор-Брідж цього прекрасного сіднейського ранку, тріпотіння прапора – це було надзвичайно емоційно», – сказала 36-річна Бріджід Бейкер з Канберри, яка звільнилася з австралійських сил оборони у 2017 році після того, як їй було поставлено діагноз ПТСР, занепокоєння і депресія.

За її словами, підйом на міст уособлює дух єдності, в якому проводяться Ігри Нескорених. Саме це свого часу врятувало її.

«Після того як я пішла з війська, я не була певна, чи важить щось моє життя, але Ігри дали мені стимул устати вранці, вийти і повернутися в спорт», – сказала Бейкер.

Австралійські спортсмени сподіваються, що майбутні Ігри-2018 у Сіднеї доведуть, що надія є завжди.

«Ігри нескорених дозволяють мені пишатися тим, що я можу продовжувати йти далі. У нас у всіх різні травми, різні хвороби, але одна спільна мета – стати кращими, бути кращою версією самих себе, незважаючи на наші обмеження», – сказала 30-річна Емілія Миско, ветеран австралійських ВМС з Аделаїди.

«Після того як я пішла з війська, я не була певна, чи важить щось моє життя, але Ігри дали мені стимул устати вранці, вийти і повернутися в спорт», – сказала Бейкер.

В Іграх-2018 у Сіднеї візьмуть участь понад 500 ветеранів збройних сил з 18-ти країн. Австралійська команда є найчисельнішою і налічує 72 учасники.

Цього дня, окрім Сіднея, в інших місцях по всій Австралії на визначних орієнтирах також було піднято прапори на знак підтримки сил оборони.

У ці дні всі країни-учасниці Ігор нескорених піднімають прапор Ігор на честь поранених військовослужбовців усього світу. Це символ підтримки та поваги до тих, хто гідно служив своїй країні та ризикував життям заради спокою її жителів.

В Україні прапор Ігор Нескорених-2018 піднімуть сьогодні, 18 серпня, запустивши його у небо над парком Національного університету оборони України за допомогою дрона. 

Telegram Channel