Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Діти дочекалися власного літфесту

Буде видано збірку кращих творів юних літераторів.

Читомо.

Діти дочекалися власного літфесту

У Чернівцях відбудеться І Міжнародний дитячий літературний фестиваль «Literature Future»

Благодійний фонд «Я Майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, започатковує І Міжнародний дитячий літературний фестиваль «Literature Future» (15-16 вересня), який перетворить місто Чернівці на Столицю дитячої писемності, Столицю дитячого літературного мистецтва, об′єднавши творчі думки та серця найобдарованіших дітей України. Про це розповідає портал Читомо.

Метою І Міжнародного дитячого літературного фестивалю «Literature Future» є:

  • популяризація читання дитячої літератури;
  • популяризація творчості обдарованих дітей України;
  • заохочення дітей до написання оригінальних авторських творів;
  • популяризація літературного мистецтва вцілому та розширення уявлення про дитячу літературну творчість України за кордоном;
  • підвищення якісного рівня таланту дітей, які творять в Україні за допомогою лекцій, майстер-класів тощо.

  На фестиваль запрошуються 100 найталановитіших дітей з усієї України, які представлятимуть свої регіони.

Завданням І Міжнародного дитячого літературного фестивалю «Literature Future» є висвітлення дитячої літературної творчості як синкретичного виду мистецтва, де органічно діють і взаємозбагачуються різні просторово-часові мистецтва: театральне, музичне, хореографічне, образотворче, тощо. Окрім того, юні літератори матимуть можливість опублікувати свої твори в книзі вибраних творів «Я – майбутнє України. Діти». На фестиваль запрошуються 100 найталановитіших дітей з усієї України, які представлятимуть свої регіони.

У рамках Фестивалю був проведений конкурс на найкращий твір серед учнів зі всієї України. В результаті конкурсу компетентне журі спершу обере 20 найкращих творів, а в основний день фестивалю буде визначено три призові місця:

1 місце – виграш 10 тисяч гривень;

2 місце – виграш 5 тисяч гривень;

3 місце – виграш 5 тисяч гривень.

На фестиваль запрошуються відомі автори України, які нададуть дітям майстер класи, поділяться досвідом та збагатять юних авторів корисними порадами. Більше про подію - на офіційній сторінці у «Фейсбуці».

Telegram Channel