Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
200 книг – на 20 літ

Літературну новинку підготувало видавництво «Pabulum».

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

200 книг – на 20 літ

Програма читання від відомого інтелектуала

У Луцьку в книгарні «Є» літературознавець і видавець Ростислав Семків презентув нову книгу – «Як читати класиків». Новинку підготувало видавництво «Pabulum», яке випускає нон-фікшн видання для розвитку й натхнення.

 

 Нагадаємо, що у березні минулого року відбулася презентація видання під назвою «Як писали класики». Друга книга стала логічним продовженням першої.

 

Автор на лекції розповів про власний досвід та вибір літератури.

Пан Семків оприлюднив п'ять причин читати:

  • читання дозволяє відпочивати елегантно;
  • дає нам позитивний соціальний імідж;
  • дає психологічну рівновагу;
  • допомагає порозумітися;
  • читання є шляхом самовдосконалення.

Книжка Ростислава Семківа «Як читати класиків» належить до жанру «цікавого літературознавства» і допоможе як юному початківцю, котрий тільки відкриває для себе неосяжний світ літератури так і досвідченому бібліофілу, котрий зможе по-новому зрозуміти відомих та визнаних авторів.

 

 Пан Семків пропонує власний канон – список рекомендованих книг: від античних письменників до наших сучасників-постмодерністів.

 

Пан Ростислав не просто радить що читати, а також де читати і знайти час для цього та намагається пояснити, як розшифровувати складні тексти. Один з розділів так і називається «Як зрозуміти Кафку?».

 

Пан Семків пропонує власний канон – список рекомендованих книг: від античних письменників до наших сучасників-постмодерністів. Серед них і українські класики, такі як Микола Куліш, Віктор Домонтович, Василь Земляк та чимало інших. Програма читання з 200 книг розрахована на 20 років. Це зовсім небагато – лише 10 авторів за 12 місяців.

 
Telegram Channel