Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У СНУ дебатували про розвиток сільських територій у контексті виконання Угоди про асоціацію «Україна-ЄС» (фото)

«Україна-ЄС».

Волинь-нова

У СНУ дебатували про розвиток сільських територій у контексті виконання Угоди про асоціацію «Україна-ЄС» (фото)

У стіна бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки говорили про розвиток сільських територій у контексті виконання Угоди про асоціацію «Україна-ЄС»

 Розпочала захід Тетяна Тимошенко, експерт проекту з питань технічного регулювання. 

 

Оскільки у залі були присутні два проректори Лесиного вишу, їм першим і надали слово для привітання.

 

 Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Анна Данильчук зауважила, що поняття євроінтеграції по-різному сприймається в нашому суспільстві. Проте СНУ чітко підтримує напрям євроінтеграції, якій присвячують чимало заходів, до них активно залучають студентів.

Пані Анна зауважила, що, вивчивши питання програми дебатів щодо розвитку сільських територій у контексті виконання Угоди про асоціацію «Україна-ЄС», хотіла б, аби вони звучали більш оптимістично.

 

 Проректор з наукової роботи та інновацій Андрій Бояр передав вітання від ректора СНУ Ігоря Коцана, який є прихильником ЄС-процесів.

Пригадав Андрій Олексійович, що його дипломна і докторська роботи були присвячені питанням ЄС.

Відзначив проректор і те, що саме в Євросоюзі 40% бюджету виділяють на аграрний сектор, підтримують фермерів.

А також відзначив, що ЄС – незмінна складова розвитку України.

 

  Андрій Ткачук, в.о. директора департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА, побажав учасникам дебатів продуктивної праці. Зауважив, що тема заходу для облдержадміністрації цікава, а питання – важливі. Адже ОДА – суб’єкт, який підтримав курс на євроінтеграцію.

 

 Петро Гоцалюк, радник з регіонального розвитку Волинського відокремленого підрозділу Установи ЦРМС, розповів, як орієнтуються ОТГ Волинської області на євроінтеграцію.

А далі учасники перейшли до поточних діалогів, серед яких – такі теми: «Навіщо нам євроінтеграція?», «Чому «хотіли як краще, а вийшло як завжди»?», «Якість по-українські: гасла і реалії», «Якість по-українські: гасла і реалії» та інші.

 

 

Telegram Channel