Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Розпочався XXII Всеукраїнський конкурс читців Лесиної поезії, переможе слово-зброя!

Одинадцять номерів учасників - хто стане переможцем?

НСТДУ

Розпочався XXII Всеукраїнський конкурс читців Лесиної поезії, переможе слово-зброя!

11 учасників з 6 регіонів України приїхали на Волинь, відвідали музей у Колодяжному та урочище Нечимне - місця геніальної Лесі Українки

За ідеєю заслуженого діяча мистецтв України, директора Волинського академічного театру ляльок Данила Поштарука цей конкурс після анексії Криму вже уп'яте проводять у Луцьку.

Урочистості з нагоди відкриття у фойє театру ляльок розпочала народна артистка України Людмила Приходько і оголосила журі:

- Лариса Хоролець, народна артистка України і перший міністр культури незалежної України;

- Лариса Брюховецька, головний редактор журналу "Кіно-Театр", заслужений працівник культури України;

- Людмила Приходько, народна артистка України та перший лауреат премії Лесі Українки;

- Альбіна Сотнікова, актриса Національного драматитчного театру ім. М.Заньковецької, народна артистка України, викладач театрального мистецтва,

- Юрій Чеков, доцент театрознавства, заслужений діяч мистецтв України. 

 

Привітав конкурсантів та поважне журі в.о голови Луцької міської ради Григорій Пустовіт:

- Цей конкурс традиційний, пишаємося, що він у Луцьку, але всі хочемо, щоб він проводився знову у нашій українській Ялті. 

Луцьк представлятиме Владислава Курач, актриса Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, її номер - 8. Будемо вболівати за свою актрису, але хай переможе найсильніший.

- Добре, що є людина, з якою завжди погоджуєшся, це - Леся Українка, - сказала Лариса Брюховецька і згадала видатних актрис, які зіграли героїнь творів великої поетеси - Ада Роговцева, Раїса Недашківська, яка в 17 років зіграла Мавку у фільмі Юрія Іллєнка. Побажала й учасникам перейнятися великим Лесиним словом.

 

 Лариса Королець звернула увагу конкурсантів, що тут присутня актриса надзвичайного таланту - Людмила Приходько, з Луцька відомий усім Василь Зінкевич, який теж славить всюди свій край:

 - Тому це мужня естафета - прийняти смолоскип слова - єдиної зброї Лесі. А за нами йдуть нові таланти, - і натхненно прочитала поезію "Мріє, не зрадь". 

За допомогою жеребкування обрано номери, під якими розпочнуться виступи І етапу конкурсу. Програма буде насиченою.Важка справа вибрати кращих серед кращих. З Дніпра, Харкова, Івано-Франківська, Львова, Києва прибули талановиті актори.  До речі, Луцьк представлятиме Владислава Курач, актриса Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, її номер - 8. Будемо вболівати за свою актрису, але хай переможе найсильніший.

Вже о 10.30 сьогодні конкурсанти доводитимуть, що "слово - зброя!"

 
 
Telegram Channel