
Поліська кухня та народні гуляння
Унікальний фестиваль, який об’єднає громаду
Етно-туристичне свято традиційної поліської кухні «День гарячого казана» вже вдруге провели в селищі Соснове Березнівського району, що на Рівненщині
В урочище Біля каменів з’їхалися майстри традиційних страв з навколишніх сіл, любителі активного відпочинку з Рівненщини і сусідніх регіонів.
Козацький куліш, бограч, їстівні хатинки з сала і ковбаси, гречаний кисіль, грибна юшка, солов’ї та інші поліські страви підготували місцеві майстрині.
- Приємно, що кожен район Рівненщини нині створює свою «родзинку» – це унікальний фестиваль, який об’єднує всю громаду. Цього разу обрали для його проведення селище Соснове, адже воно має стати центром об’єднаної територіальної громади і згуртує навколишні села, - говорить заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко.
Усі бажаючі могли здійснити кінні прогулянки, а діти розважалися на ігровому майданчику. З хореографічними постановками та вокальними номерами виступили колективи художньої самодіяльності.
Організатори свята облаштували селфі-зони, представили виставки з декоративно-прикладного мистецтва та майстер-класи з ткацтва, ковальства та інших традиційних народних ремесел.
Усі бажаючі могли здійснити кінні прогулянки, а діти розважалися на ігровому майданчику. З хореографічними постановками та вокальними номерами виступили колективи художньої самодіяльності.
Найбільш витривалих і бажаючих не лише відпочити і повеселитися, а й потанцювати, запросили на святкову дискотеку «Битва діджеїв», яка розпочалась з настанням сутінків.
Валентин СТАВСЬКИЙ
