Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Що таке - «лінчівський», «мамблкор» та «ноллівуд»?

Змінюється життя - змінюється і мова.

Фото: Cudoo Blog.

Що таке - «лінчівський», «мамблкор» та «ноллівуд»?

Нова редакція Оксфордського словника міститиме 100 нових слів та фраз, пов’язаних зі світом кінематографу

Про це з посиланням на The Guardian повідомляє портал Читомо.

За словами головного редактора Oxford English Dictionary Крейґа Лейленда, у словнику з’являться такі слова , як: «альтманський» (риси, характерні фільмам Роберта Альтмана); «кубрикіанський» (пов’язаний із фільмами Стенлі Кубрика) та «лінчівський» (стиль Девіда Лінча).

Також в Оксфордському словнику можна буде натрапити на слова, на кшталт «джей-горрор», «мамблкор» та «ноллівуд», які використовують на позначення окремих типів фільмів.

 Крім цього, словник міститиме фрази, які походять із фільмів, але давно вже стали загальновживаними.

Крім цього, словник міститиме фрази, які походять із фільмів, але давно вже стали загальновживаними. Наприклад, фраза «Більше не в Канзасі» із фільму «Чарівник країни Оз», яку широко використовують із початку 1970-х і яка означає «в дивному або незвичному місці чи ситуацї».

Нагадаємо, що словом 2017 року, за версією редакції Оксфордського словника, став youthquake («молодіжний струс»), який означає «політичне пробудження» серед виборців-мілленіалів – покоління, народжених після 1981 року.

У 2016 році ним стала лексема post-truth («постправдивий») – прикметник, що позначає обставини, в яких об’єктивні факти менше впливають на формування громадської думки, ніж емоції або особисті переконання.

Telegram Channel