Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
У селі Новокотів облагородили місцевий ставок

Чудовий приклад спільної роботи.

Фото: Ніни КОСТРУБИ.

У селі Новокотів облагородили місцевий ставок

Просто впродовж чотирьох років водойма була під опікою орендаря і вільного доступу до неї люди практично не мали. Та після закінчення терміну договору з орендарем,  за ініціативи депутата Романівської сільської ради Луцького району, місцевого жителя Василя Козачука, на сесії сільської ради вирішили передати ставок громаді села

Все почалося весняної пори цього року, коли Василь Олександрович на велосипеді об’їхав чи не всі оселі місцевих жителів, отримав їх підтримку. І закипіла робота на водоймі, яка майже півтора року була нічийною, — чистили, вирубували, вивозили, впорядковували.

Підтримку та посильну допомогу надав голова СГТзОВ «Романів» Віталій Заремба. І вже на свято Незалежності відбулося урочисте відкриття гарного місця відпочинку під назвою «Старі верби»,  бо водойма була обсаджена вербами, деякі з них збереглися й донині. 

 Насамперед, новокотівці створили своє рибальське товариство — воно об’єднало більше 70 чоловік.

Правда, були й умови, яких дотримуються мешканці. Насамперед, новокотівці створили своє рибальське товариство — воно об’єднало більше 70 чоловік. За рахунок зібраних коштів  закупили та випустили у водойму малька карася, коропа дзеркального, линка, щуки, і в скорому часі тут загомоніли завзяті рибалки.

Любителі порибалити (це лише жителі Новокотова) приходять сюди у недільні дні  (така умова). Буває й до 30 чоловік.  Побачила  рибалок і автор цих рядків, поспілкувалася з ними та відчула їхні позитивні емоції. Екскурсію провів Микола Кальнюк, який відповідає за порядок біля водойми.

Ніна КОСТРУБА.

Telegram Channel