Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Клітицьку на Камінь-Каширщині увічнили пам’ять земляків

Знак встановили коштом ентузіастів.

Фото: Олеся ФЕДОРОВИЧА.

У Клітицьку на Камінь-Каширщині увічнили пам’ять земляків

Тут відкрили і освятили пам’ятний знак, присвячений полеглим односельчанам у роки Другої світової, які не повернулися з фронтів найкровопролитнішої борні

Ідея звести монумент належить онуці місцевого фронтовика Валентині Смітюх із села Яловацьк. Правда з сільського бюджету на його спорудження не витрачено жодної гривні.

Відкриваючи пам’ятний знак, голова Клітицької сільради Степан Склезь повідав, що всі роботи за свої кошти та своїми силами виконали Ростислав Швець з Луцька та працівники цього підприємця Сергій Деміх і Анатолій Березюк. Тож сільський голова висловив щиру вдячність усім цим людям, які безкорисливо долучилися до встановлення пам’ятного знака, та нагородив їх грамотами.

Ідея звести монумент належить онуці місцевого фронтовика Валентині Смітюх із села Яловацьк.

— Я почав шукати майстрів, які можуть виготовити подібного роду обеліск, — говорить Степан Степанович. — Спершу звернувся до місцевого підприємця, але він став відмовляти, бо це обійдеться дуже дорого. Тоді я спитав у цих хлопців скільки вони візьмуть за такий пам’ятний знак? Вони сказали: «Домовимося» — і взялися до справи. В результаті навідріз відмовилися брати гроші не лише за свою роботу, а й за матеріали.

Пам’ятний знак виконали з темного мармуру у вигляді хреста з меморіальною таблицею. Під час його освячення один із старожилів села Володимир Склезь (ім’я його товариша викарбуване на стелі цього пам’ятного знаку) висловив вдячність молодому поколінню за таке вшанування пам’яті тих, кого не дочекалися з війни. До речі, церемонію освячення і молебень за душами полеглих односельчан у роки війни здійснив місцевий православний священик отець Віталій.

Олесь ФЕДОРОВИЧ.

Telegram Channel