Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Злапали «борців з корупцією», які мали «паспорти ЛНР» і займалися банальним вимаганням

Благородну ідею на озброєння взяли відверті негідники?

goloskarpat.info

Злапали «борців з корупцією», які мали «паспорти ЛНР» і займалися банальним вимаганням

Правопорушники підшуковували компрометуючу інформацію на працівників державних органів, комерційних структур

Зловмисники створили громадську організацію,  що нібито займалася боротьбою з корупцією в державі. Молодики вимагали від працівників державних органів та комерційних структур кошти за нерозголошення компрометуючої або конфіденційної інформації, яка була ними сфальсифікована. Під час обшуку в одного з фігурантів виявлено паспорт так званої «Луганської народної республіки», інформує Головне слідче управління Національної поліції України.

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні задокументували діяльність злочинної групи. Зловмисники вимагали кошти з обраних ними жертв.

Під час обшуків у членів злочинної групи виявлено документи, що були зібрані та сфальсифіковані відносно потенційних жертв.

Для прикриття своєї протиправної діяльності учасники групи створили громадську організацію, що нібито займалася боротьбою з корупцією в Україні. Правопорушники підшукували компрометуючу інформацію на працівників державних органів, комерційних структур. В подальшому вони вимагали від обраних жертв кошти за нерозголошення компрометуючої або конфіденційної інформації, що ними була сфальсифікована.

У разі відмови потерпілих виплачувати кошти «антикорупціонери» чинили на них тиск, зокрема - погрожували фізичною розправою та знищенням майна. Крім того, як останній аргумент, зловмисники  повідомляли в мережі Інтернет про викриття ще одного «корупціонера» та поширювали сфальсифіковану інформацію.

Під час обшуків у членів злочинної групи виявлено документи, що були зібрані та сфальсифіковані відносно потенційних жертв. Крім того, виявлено речі та предмети, які використовувалися для погроз та насильства, а також вогнепальну зброю. В одного з таких «борців з корупцією» виявлено паспорт так званої «Луганської народної республіки».

Організатора злочинної групи поліцейські затримали після вимагання коштів. На даний час проводиться документування злочинної діяльності групи, а також виявлення інших фактів протиправних дій її членів.

Telegram Channel