Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хіт поп-гурту змусив меломанів вивчити українську в соцмережах (Відео)

«ПЛАКАЛА»

скрін з відео

Хіт поп-гурту змусив меломанів вивчити українську в соцмережах (Відео)

Український поп-гурт KAZKA спричинив новий флешмоб у соцмережах Instagram та TikTok (раніше відомій як Musical.ly). Куплет та приспів з їхнього хіта «ПЛАКАЛА» масово переспівують користувачі, для яких українська мова не є рідною — з Білорусі, РФ та Казахстану

Трек KAZKA під назвою «ПЛАКАЛА» із доволі простою мелодією, що «чіпляє», та приспівом, який запам’ятовується, швидко став хітом YouTube навіть в аудіоверсії. Згодом вийшов офіційний кліп, який теж блискавично набув 500 тис переглядів. Протягом декількох тижнів в Instagram та TikTok розгорнувся флешмоб, у якому переважно дівчата переспівують хіт українського гурту. Особливість флешмобу в тому, що він був запущений користувачами з Білорусі, РФ та навіть Казахстану. Переважна більшість із них ніколи не говорили українською і навіть не володіють нею в повному обсязі. Відтак хіт українського поп-гурту став для них чи не першою спробою вивчити українську мову — а «хайповість» самого флешмобу спрацювала для популяризації української мови та музики за кордоном краще за усі зусилля Мінінформполітики чи інших подібних офіційних структур.

Українізація успішно котиться й просторами YouTube: кавери від відомих у північно-східних сусідів інстаблоґерів теж набирають значну кількість переглядів.

 

Telegram Channel