Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь зустріла золоту медалістку, яка показала клас у Австралії! (Фото)

Приєднуємося до вітань!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Волинь зустріла золоту медалістку, яка показала клас у Австралії! (Фото)

Наша землячка Майя Москвич привезла з міжнародних «Ігор Нескорених-2018» аж 2 нагороди «вищої проби»

Нагадаємо, Ігри нескорених — міжнародні змагання з різних видів спорту, в яких беруть участь військовослужбовці та ветерани. «Invictus Games» заснував у 2014 році британський принц Гарі для того, щоб підтримати людей, які пожертвували власним здоров'ям заради миру та безпеки інших. Цьогоріч Ігри нескорених проходили у Сіднеї, Австралія, 20-27 жовтня . Між собою змагалися представники 18 націй.

 Вперше українська збірна взяла участь в Іграх у 2017 році. Вже тоді результати були високими — 14 медалей. Нині ж, наша команда, яка складалася з 15 учасників виборола 20 нагород. І особливо приємно, що з 7 золотих медалей — 2 завоювала наша землячка, ветеран МВС Майя Москвич. Яка, до речі, була єдиною жінкою у команді.

 

 Золото волинянка отримала за першокласну стрільбу з лука. Першу медаль - у командній стрільбі, разом із Андрієм Усачем і Сергієм Шимчаком. А другу - в індивідуальних змаганнях.

 Стріляти з лука планує і далі, адже тренери були вражені досягненнями дівчини, яка займається цим видом спорту лише півроку!

Усі бажаючі привітати Майю Москвич із високим досягненням зібралися сьогодні, 31 жовтня, біля головного входу до Волинської обласної державної адміністрації. Першим нашій землячці подарував квіти голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Майя, ж у відповідь, передала йому прапор України, який побував у далекій Австралії. І, як розповіла дівчина, прикрашав не одного чемпіона з різних країн, які охоче фотографувалися із нашим жовто-блакитним стягом.

Майя Москвич передала голові Волинської облдержадміністрації Олександру Савченку прапор України, який побував у далекій Австралії.

 По тому, зустріч продовжилася у конференц-залі. Тепер вже у офіційній обстановці Олександр Савченко ще раз привітав медалістку та вручив їй почесну грамоту. До речі, зазначив, що добре розуміє, яка це важка праця здобувати нагороди найвищого гатунку. Тому й робить усе можливе для підтримки і розвитку спорту в області.

 Майя Москвич розповіла, що участь у спортивних змаганнях дуже допомогла їй. Насамперед, адаптуватися до мирного життя. Адже, як сама каже, після повернення зі Сходу люди навколо здавалися їй чужими. Стріляти з лука планує і далі, адже тренери були вражені досягненнями дівчини, яка займається цим видом спорту лише півроку! А на жартівливо-провокаційне запитання, куди б поцілила, якби на голові у котрогось із політиків було б яблуко, відповіла, що звикла стріляти влучно. То ж із вибором кандидатури отак одразу їй визначитися складно. 

 Наприкінці зустрічі присутні зробили спільне фото із медалісткою. А потім було ще багато бажаючих підійти до Майї, потиснути їй руку та побажати здоров'я і нових досягнень.  


Telegram Channel