
У Сумах науковці вже наминають цвіркунів за обидві щоки...
Нобелівська премія наша: сумські науковці виготовили і з'їли батончики з цвіркунів
Наявність комах у їжі видавав лише колір
Сумські науковці експериментують над альтернативною їжею. Після органічних чіпсів та веганського сала вони виготовили батончики з цвіркунів. Про це повідомив вчений Дмитро Бідюк на своїй сторінці у Facebook, інформує kurkul.com.
Він зі своєю командою вперше продегустував свої вироби.
Та не тільки вперше виготовили, а й вперше продегустували...
«Зовсім недавно в лабораторії кафедри технології харчування СНАУ, що знаходиться в комбінаті громадського харчування, ми вперше разом із Викторією Каблюк виготовили «смаколики з цвіркунів» — протеїнові батончики з додаванням борошна з цвіркунів! Це тема її магістерської роботи. Та не тільки вперше виготовили, а й вперше продегустували... Звичайно виріб недосконалий та потребує доопрацювання. Але цікаве з цього всього те, що навіть за вмісту цвіркунів 10% вони взагалі не відчувалися! Лише колір став темнішим за контроль», — пише сумський науковець Дмитро Бідюк.
