Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ультраправі поляки влаштували перфоманс на цвинтарі орлят у Львові

УНН

Ультраправі поляки влаштували перфоманс на цвинтарі орлят у Львові

У неділю, 4 листопада, польські футбольні фанати запалили фаєри на цвинтарі орлят у Львові.

Таку інформацію розмістили у п’ятницю на своїй Facebook-сторінці представники правої організації “Велика Сілезія”, передає УНН.

“З нагоди 100-річчя героїчної оборони Львова ми відвідуємо Кладовище львівських орлів, і ми віддаємо шану найбільшим польським героям, про що забуває проукраїнська польська держава”, — йдеться в повідомленні організації.

"Це Львів, а не Польща. Це цвинтар, а не стадіон. Польські радикали продовжують використовувати мертвих у непотрібних війнах з сусідами", - зазначив Володимир В’ятрович.

На фото з десяток осіб з запаленими фаєрами розгорнули великий біло-червоний плакат на території цвинтаря орлят.

У поліції львівської області інцидент на цвинтарі не коментують. Натомість ситуацію прокоментував голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович.

"Це Львів, а не Польща. Це цвинтар, а не стадіон. Польські радикали продовжують використовувати мертвих у непотрібних війнах з сусідами", - зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно депутати Львівської обласної ради проголосували за знесення скульптур левів з цвинтаря орлят, що розташовані на Личаківському кладовищі.

В Інституті національної пам’яті Польщі заявили, що скульптури левів мають залишатися на цвинтарі орлят, оскільки не можуть становити загрозу для суверенітету й незалежності України.

Telegram Channel