Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПЛЕНЕРИ: з’їхались художники чотирьох країн

Упродовж тижня у місті Володимирі-Волинському проходив VI Міжнародний пленер художників “Колорит”, у якому взяли участь майстри пензля з України, Польщі, Росії та Білорусі...

Упродовж тижня у місті Володимирі-Волинському проходив VI Міжнародний пленер художників “Колорит”, у якому взяли участь майстри пензля з України, Польщі, Росії та Білорусі.

Пленер, започаткований 1999 року директором місцевої художньої галереї Анатолієм Костюком, нині добре відомий за межами України. Художників приваблює задумлива краса понад 1000-літнього княжого міста, його історичні храми, міські пейзажі.
Цьогоріч учасниками пленеру стали представники Києва, Харкова, Хмельницького, а також Воронежа (Російська Федерація), Мінська (Білорусь), Гжицька (Польща).
Як поінформувала заввідділом культури Володимир-Волинського міськвиконкому Світлана Лиско, кожен виконував по дві роботи — з історико-краєзнавчої та вільної тематики. У рамках святкування Дня молоді на Площі Героїв було розгорнуто вернісаж робіт учасників пленеру, кожному з них вручили пам’ятні сувеніри. Найкращі роботи поповнили фонди місцевого історико-краєзнавчого музею. У планах володимирян — відкрити власну картинну галерею, в якій знайде відображення історія пленеру, повідомив Олександр Пирожик.
Telegram Channel