Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Без неї краще не лягати!

Важливо звернутися за консультацією до спеціаліста!

UkrMedia.

Без неї краще не лягати!

Експерти зробили висновки про шкідливість сну без подушки

Як розповідає портал UkrMedia, дослідженнями впливу відсутності подушки на сон займалися багато експертів: Майкл Тетлі, Олена Царьова, Денис Гросс та інші. Всі вони зійшлися в одному: інколи рекомендується спати без подушки – на рівній поверхні (матраці). Однак, у багатьох випадках без подушки спати шкідливо.

 Також найбільш корисними для хребта вважаються валики для сну або ортопедичні подушки.

Коли спати без подушки погано і якими можуть бути наслідки?

  • дискомфорт – це один із мінімальних недоліків відсутності такої важливої речі для сну;
  • хронічний недосип, млявість, зниження концентрації, загальний занепад сил (матрац зазвичай більш жорсткий, ніж подушка, тому він не дає того комфорту під час сну, сприяє виникненню великої кількості симптомів нездужання, в результаті чого – відсутність нормальної життєдіяльності);
  • збільшення ризику хропіння;
  • остеохондроз (вкрай небезпечно спати без подушки тим, у кого вже є проблеми зі спиною);
  • ішемічний інсульт (захворювання виникає тому, що при відсутності спального аксесуара положення хребта стає неправильним, по артеріях не надходить кров, настає голодування).
  •  

Медики впевнені, що не лише відсутність подушки може спровокувати виникнення проблем зі здоров'ям. Додасть клопотів і неправильно підібрана подушка. Вона повинна бути не дуже м'якою, але і не занадто твердою. Також найбільш корисними для хребта вважаються валики для сну або ортопедичні подушки. Саме на них хребет знаходиться у правильному анатомічному положенні.

Telegram Channel