Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Помер легендарний творець «Людини-павука»

Останні роки життя Стен Лі хворів пневмонією.

Фото: ROBYN BECK / AFP / GETTY IMAGES.

Помер легендарний творець «Людини-павука»

На 96-му році пішов із життя Стен Лі

Про це з посиланням на AFP, повідомляє портал Читомо.

Письменник помер вранці 12 листопада у клініці Cedars-Sinai Medical Center в Лос-Анджелесі, куди його доставили на кареті швидкої допомоги. Останні роки життя він хворів пневмонією і мав проблеми із зором. Два роки тому Лі зізнався, що втратив можливість читати і писати через значне погіршення зору.

  «Ми шануємо й пам’ятаємо творця, рупора і чемпіона Marvel…»

«З великим болем приносимо співчуття доньці та братові письменника. Ми шануємо й пам’ятаємо творця, рупора і чемпіона Marvel… Щоразу, коли ви відкриватимете комікси Marvel, Стен буде там», – йдеться в заяві компанії Marvel Comics та її власниці The Walt Disney Company.


Стен Лі – американський письменник, актор, продюсер, телеведучий, сценарист, редактор і автор безлічі персонажів коміксів, колишній президент і голова ради директорів видавництва Marvel Comics.

У співпраці з кількома художниками створив Людину-павука, Халка, Доктора Стренджа, Фантастичну четвірку, Залізну людину та багатьох інших вигаданих персонажів. Автор книжок: Excelsior!: The Amazing Life of Stan Lee, Origins of Marvel Comics та Amazing, Fantastic, Incredible: A Marvelous Memoir.

Був нагороджений премією Айснера, премією «Сатурн», національною медаллю мистецтв США та ін. Також його ім’я викарбуване на Голлівудській алеї слави.

Telegram Channel