Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині  виявили 100 осередків небезпечної хвороби

Лептоспіроз - дуже небезпечне захворювання

Главком

На Волині виявили 100 осередків небезпечної хвороби

В області щорічно реєструються поодинокі випадки лептоспірозу: за останні 3 роки їх було 10, з них один —летальний. Про небезпеку цієї недуги нагадують лікарі Волинського лабораторного центру МОЗ

«Підчепити» інфекцію можна під час сільськогосподарських робіт або відпочиваючи біля водойми. Проведений обласним лабораторним центром моніторинг виявив до 100 природних осередків лептоспірозу майже у всіх районах Волині.

Джерелом інфекції є хворі тварини, в основному мишовидні гризуни, які переносять збудник у природних умовах та виділяють його, забруднюючи воду та все навколо.

Цього року постраждав рибалка з Луцького району, на 4 добу у чоловіка підвищилася температура тіла, він скаржився на значну втомлюваність, біль в м’язах і пожовтіння шкіри. Лікарі діагностували лептоспіроз— гостре інфекційне захворювання , яке характеризується ураженням м’язів, печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. Джерелом інфекції є хворі тварини, в основному мишовидні гризуни, які переносять збудник у природних умовах та виділяють його, забруднюючи воду та все навколо.

Щоб уберегтися, важливо захистити від гризунів місця проживання людей та особливо джерела водопостачання, радять фахівці.

 

 

Telegram Channel