Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Собор УПЦ МП у Києві приїжджав митрополит з Криму, який вітав Аксьонова з посадою ватажка півострова

У постанові, ухваленій на Соборі, йдеться зокрема про «незаконність» і «недійсність» рішення Священного Синоду Константинопольского патріархату щодо надання українській церкві Томосу про автокефалію.

УПЦ МП

На Собор УПЦ МП у Києві приїжджав митрополит з Криму, який вітав Аксьонова з посадою ватажка півострова

Як свідчать фотографії на сайті УПЦ МП, кримський священик брав участь у Соборі єпископів, якій відбувся в Києво-Печерській Лаврі 13 листопада

У Київ 13 листопада приїздив митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Ростислав Швець), який раніше вітав Сергія Аксьонова з посадою ватажка анексованого півострова та неодноразово співпрацював з окупаційною владою, передає «Громадське».

З нагоди першої річниці створення так званого «ополчення Криму» митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар провів молебень та освятив пам'ятний камінь «самообороні Криму».

Митрополит неодноразово був присутнім на заходах, організованих окупаційною владою Криму.

Зокрема, 23 лютого 2015 року з нагоди першої річниці створення так званого «ополчення Криму» митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар провів молебень та освятив пам'ятний камінь «самообороні Криму». Тоді ж Аксьонов вручав «самообороні Криму» медалі та нагороди.

Telegram Channel