Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Американець купив картину за 730 тисяч доларів, щоб її... знищити

Протест проти використання дитячої праці при виробництві сувенірів до Олімпіади-2012 в Лондоні

Тhe Бабель

Американець купив картину за 730 тисяч доларів, щоб її... знищити

Картина «Рабська праця» з'явилася на стіні магазину товарів з уцінкою в передмісті Лондона у 2012 році. На ній маленький хлопчик сидить на колінах перед швейною машинкою, з якої виходить зв'язка британських прапорів. Вважається, що так Бенксі висловив своє ставлення до використання дитячої праці при виробництві сувенірів до Олімпіади-2012 в Лондоні. У 2013 році картину вирізали зі стіни і виставили на продаж

Американський вуличний художник Рон Інгліш купив роботу свого британського колеги Бенксі «Рабська праця» за $730 тисяч і пообіцяв повністю пофарбувати її в білий колір, пише Тhe Бабель з посиланням на CNN.

Так він хоче висловити протест проти того, що роботи вуличних художників «крадуть з вулиць» і перепродують.

Інгліш купив її на торгах аукціону Julien's у Лос-Анджелесі. Після цього він сказав, що «збирається зафарбувати картину і вставити в одну зі стін у своєму домі». Так він хоче висловити протест проти того, що роботи вуличних художників «крадуть з вулиць» і перепродують. «Це удар для вуличного мистецтва. Воно не має купуватися і продаватися», — зазначив художник.

При цьому він розраховує, що пізніше йому вдасться продати побілену картину за мільйон доларів. «Я божевільний, але не дурний», — зазначив Інгліш.

У жовтні принт роботи Бенксі «Дівчинка з кулею» продали за $ 1,4 млн. Як тільки лот пішов з аукціону, в рамці картини спрацював шредер, він затягнув полотно і порізав його на тонкі смужки.

За планом художника робота мала бути знищена повністю, але шредер порізав лише її половину.

Telegram Channel