Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Звіздарі закликають українців сьогодні не лягати спати, а милуватися зорепадом

Це ж скільки бажань можна загадати!

Новое время

Звіздарі закликають українців сьогодні не лягати спати, а милуватися зорепадом

Стверджують, що Леоніди того варті!

Знаменитий зорепад розпочався 14 листопада, але його пік припаде на 17 і 18 листопада. З Північної півкулі його буде видно краще, ніж з Південної. У тому числі побачити його можна буде і в Україні, інформує Новое время.

Якщо, звичайно, дозволить погода.

Втім, синоптики обіцяють в ці дні безхмарну погоду принаймні на частині території України, включаючи Київ. Це означає, що багато українців все ж зможуть насолодитися знаменитим зорепадом.

Нашестя метеоритів пов'язано з кометою Темпеля-Туттля, яка щороку пролітає повз Землю. Рій метеоритів, який рухається разом з нею, "чіпляє" земну атмосферу, створюючи унікальне видовище.

Нашестя метеоритів пов'язано з кометою Темпеля-Туттля, яка щороку пролітає повз Землю. Рій метеоритів, який рухається разом з нею, "чіпляє" земну атмосферу, створюючи унікальне видовище. Частинки комети входять в атмосферу Землі зі швидкістю понад 70 км/сек. Деякі метеорити являють собою справжні вогняні кулі.

Сила потоку щороку відрізняється. Астрономи пророкують, що найбільш масштабним видовищем Леоніди будуть в 2031 році, коли комета підійде на максимально близьку відстань до Землі.

В ніч з 17 на 18 листопада в небі будуть з'являтися від 10 до 15 метеорів на годину. Щоб побачити їх, варто від'їхати подалі від великих міст, щоб знизити ступінь "світлового забруднення".

Telegram Channel