Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Горохові підприємців закликали дотримуватись норм встановлення пандусів

«Хто закриває очі на такі кричущі порушення?»

Фото exo.in.ua.

У Горохові підприємців закликали дотримуватись норм встановлення пандусів

Це та інші питання спонукатиме владу вирішувати громадська рада

На засіданні громадської ради при райдержадміністрації голова цього дорадчого органу Людмила Бондар озвучила присутнім проблеми, які горохівчани назвали нагальними. Побажання місцян моніторили члени громадської ради, новий склад якої був затверджений на цьогорічному вересневому засіданні. 

Отож громада вважає завданнями влади перейматися нестачею робочих місць,  зайнятістю і дозвіллям молоді, ремонтом стели  пам’яті на Пагорбі Слави, призначенням субсидій, стихійними сміттєзвалищами. Горохівчани хочуть мати водопровід на новому цвинтарі і парковку неподалік ринку, світлофор на роздоріжжі біля каплиці,  дорожні знаки, які обмежували б швидкість при в’їзді в Горохів  і виїзді з міста, міський транспорт і туалет.  Активісти вважають, що за наведенням благоустрою у міському парку мають бути закріплені люди, а більше сміття від населення комунальники забиратимуть у вихідні дні…

«Прилаштовуючи їх до споруд абияк, підприємці і свої гроші викидають на вітер, і нас, інвалідів-візочників позбавляють можливості придбати необхідний товар».

Відповідно до цих та інших названих проблем присутні на засіданні  сформували річний план роботи, створили комітети та обрали їх голів. 

І звернення, і прохання до підприємців, які будують магазини, висловила президент благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська. «Чому не встановлюють пандуси відповідно до визначених норм? Прилаштовуючи їх до споруд абияк, підприємці і свої гроші викидають на вітер, і нас, інвалідів-візочників позбавляють можливості придбати необхідний товар. Було дуже приємно, що до моєї думки прислухалися ті, хто облаштовував аптеку «Подорожник», і тепер всі ми маємо до неї прекрасний доступ. Хто приймає ці новобудови, закриваючи очі на  такі кричущі порушення?» – і бідкалася, і справедливо обурювалася пані Ольга.

З діяльністю  Центру освіти «Університет третього віку», який розробив Програму оздоровлення людей поважного віку і займається системною роботою над покращенням їх фізичного і психологічного здоров’я, членів громадської ради, запрошених на засідання начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Григорія Дідуха і директора територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) райдержадміністрації Віталія Грищука ознайомила заступник голови цієї громадської організації Катерина Мельник. Було вирішено рекомендувати районній владі підтримати  впровадження соціального проекту «Університет третього віку» при  територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з початком 2019 року.

Члени громадської ради делегували на засідання комісій по призначенню субсидій заступника голови громадської ради Валерія Колібка і підписали договір про співпрацю з громадською організацією «Довіра», яка займається профілактикою СНІДу. Визначилися, що на наступному засіданні шукатимуть способи навести порядок у соснині, поцікавляться у лісівників, чи позбуватимуться вони пошкоджених у ній короїдом дерев, а також займуться проблемами вулиці Студентської. 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel