Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Генпрокуратура цікавиться 20-ма нардепами, які незаконно одержують компенсацію на житло

Своїх гроші не клюють, а вони ще й державні загрібають...

ТСН

Генпрокуратура цікавиться 20-ма нардепами, які незаконно одержують компенсацію на житло

Насправді вони є казково багатими людьми і мають власну нерухомість у столиці

Генпрокурор Юрій Луценко не виключає, що найближчим часом може вносити нові подання на народних депутатів, зокрема, на тих, хто незаконно отримує грошову компенсацію на житло у Києві, повідомляє Українська правда.

Про це він сказав після засідання регламентного комітету, відповідаючи на питання, чи готуються нові подання на нардепів.

Я оголошу про подання, коли підпишу їх після експертизи юридичного департаменту.

"Я оголошу про подання, коли підпишу їх після експертизи юридичного департаменту. Однак раз я вже сьогодні депутатам проанонсував, то скажу і вам, що сьогодні в ГПУ – і наскільки я знаю, і в САП – є матеріали, по яких у нас буде досить складна ситуація. Це понад 20 народних депутатів, які отримують компенсацію за житло, маючи при цьому житло в Києві та в зоні 30 кілометрів", - сказав Луценко.

Він додав, що зі свого "депутатського життя" пам’ятає, що депутати не найбідніші люди.

"(Ті, хто бере незаконно компенсацію – ред.) належать фактично майже до всіх фракцій. Тому як буде (збиратися - ред.) кворум комітету з їхньою необхідністю утримуватися від голосування через конфлікт інтересів, перебуваючи в одній фракції з фігурантом, мені важко сказати. Доведеться ходити або по одному, або відразу виходити до зали Верховної Ради", - сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше журналісти з'ясували, що 170 народних депутатів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи елітному передмісті.

Telegram Channel