Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Винуватець ДТП у Ратному відбуватиме покарання за ґратами

Нетверезий молодик, керуючи автомобілем «Volkswagen Golf», не впорався із керуванням, виїхав на праве узбіччя, де наїхав на пішохода (фото ілюстративне).

24tv.ua

Винуватець ДТП у Ратному відбуватиме покарання за ґратами

За принципової позиції прокурорів винуватець ДТП відбуватиме покарання у місцях позбавлення волі

Волинський апеляційний суд скасував вирок Ратнівського районного суду, яким 24-річного мешканця селища Ратне за порушення правил безпеки дорожнього руху, які заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження, було засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк 1 рік та звільнено від відбування основного покарання зі встановленням 3-річного іспитового строку.

Уночі 04 лютого 2017 року нетверезий молодик, керуючи автомобілем «Volkswagen Golf», рухався вулицями селища Ратне й, не впоравшись із керуванням, виїхав на праве узбіччя, де наїхав на пішохода. У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження.

З винуватця ДТП буде стягнуто на користь потерпілого 80000 гривень моральної шкоди та понад 9300 грн. в рахунок відшкодування витрат на професійну правничу допомогу.

Суд першої інстанції призначив винуватцю ДТП покарання зі встановленням іспитового строку. Не погодившись із таким вироком суду, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку, наполягаючи на тому, що обвинуваченому необхідно призначити покарання у виді реального позбавлення волі, адже він вчинив ДТП у стані алкогольного сп’яніння, винуватості своєї не визнав, збитки потерпілому не відшкодував.

Волинський апеляційний суд, дослухавшись до доводів обвинувачів, призначив чоловікові покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Окрім того, з винуватця ДТП буде стягнуто на користь потерпілого 80000 гривень моральної шкоди та понад 9300 грн. в рахунок відшкодування витрат на професійну правничу допомогу.

Наталка Мурахевич, прес-секретар прокура області

Telegram Channel