Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Куди перенесуть лікарню з Олицького замку?

Підготували медичне завдання для будівництва нового психіатричного медичного закладу

Волинська ОДА

Куди перенесуть лікарню з Олицького замку?

На Волині продовжують роботу над створенням історико-культурного центру в Олиці

в другій декаді жовтня цього року заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось та керівник патронатної служби Валерій Криворог відвідали смт Олику, аби напрацювати плани з реконструкції замку, а також перспективи створення історико-культурного центру в населеному пункті. 21 листопада 2018 року, у стінах головної адмінбудівлі краю відбулася чергова нарада робочої групи з цих питань.

Варто наголосити, що зазначену групу утворили ще під час минулої виїзної зустрічі. Тоді ж перед окремими її членами поставили ряд завдань. Одне з них – підготувати медичне завдання для будівництва нової психіатричної лікарні в смт Олика. Як зазначає Валерій Криворог, на разі надзвичайно важливо прорахувати об’єми робіт із будівництва нової лікарні та їхню вартість. Адже лише тоді стане зрозумілим, з яких джерел найкраще залучити кошти.

Слід наголосити, що управління охорони здоров’я облдержадміністрації на чолі з начальником Ігорем Ващенюком упродовж місяця розробило відповідне медичне завдання. У процесі підготовки документу структурний підрозділ керувався чинним законодавством, котре, зокрема, передбачає, що лікарня зі спеціалізованим відділенням має бути огороджена парканом відповідних розмірів, обладнана системами охорони сигналізації й відеоспостереження, а також відповідати ряду інших параметрів. Згідно з виготовленим медичним завданням, окрім спеціалізованого, у закладі працюватимуть приймальне, фізіотерапевтичне, протитуберкульозне, два психіатричних (для чоловіків та жінок) відділення тощо.

Окрім того, Ігор Ващенюк звернувся до керівництва облдержадміністрації з проханням запланувати на 2019 рік кошти у розмірі 400 тисяч гривень для виготовлення передпроектної пропозиції, аби в подальшому мати змогу вибрати найкращий інвестиційно-привабливий варіант архітектурно-планувального рішення щодо майбутнього проектування та будівництва нової психіатричної лікарні в смт Олика.

Згідно з виготовленим медичним завданням, окрім спеціалізованого, у закладі працюватимуть приймальне, фізіотерапевтичне, протитуберкульозне, два психіатричних (для чоловіків та жінок) відділення тощо.

Разом із тим, керівник патронатної служби облдержадміністрації наголосив:

– Ми закладемо на наступний рік у програмі будівництва доріг кошти на дорогу до Олики. Мова йде не про викладений трилінкою шлях Радзивіла, а відрізок у 8,6 кілометрів, що пролягає через села.

За словами Валентина Цьося, будівництво цієї дороги, триватиме упродовж трьох років.

Також під час робочої наради висловлено прохання розробити альтернативне вирішення проблеми із рухом великогабаритного транспорту на період проведення будівництва зазначеної вище частини шляху. Адже в районі працює ТзОВ «Фелікс Агро», котре спеціалізується на вирощуванні зернових та технічних культур та перевозить великі вантажі. Якщо основну дорогу перекриють, транспорт їхатиме трилінкою повз центр селища, де знаходиться Колегіальний костел Святої Трійці.  Це ж може вкрай негативно позначитися як на стані будівлі історичної пам'ятки, так і на стані дороги.

Відтак, начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак та заступник директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Довгополюк отримали доручення вивчити зазначену проблему та попрацювати над її вирішенням.

Джерело: Відділ інформаційної політики облдержадміністрації
Telegram Channel