Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Кіберщит від агресора

Такі центри створюватимуть і в інших областях України.

Digital.Report.

Кіберщит від агресора

У Дніпрі в рамках угоди про реалізацію трастового фонду Україна – НАТО відкрито перший регіональний центр забезпечення кібербезпеки СБУ

Про це з посиланням на прес-службу СБУ повідомляє портал Транспортний бізнес.

Заступник голови Служби Олег Фролов нагадав, що в рамках гібридної війни проти України російські спецслужби «використовують нашу державу як полігон для випробування своєї кіберзброї і її ефективності проти сучасних методів кіберзахисту». Центральний ситуаційний центр з кібербезпеки фіксує збільшення кількості кібератак і їх масштабність.

 Центральний ситуаційний центр з кібербезпеки фіксує збільшення кількості кібератак і їх масштабність.

Наприклад, за даними СБУ, російські спецслужби все частіше використовують кібератаки для загострення суспільно-політичної ситуації в Україні. Говорячи про те, чому перший центр відкрили в Дніпрі, в СБУ зазначили, що Дніпропетровська область – одна з найбільш індустріально розвинених, з великою кількістю об'єктів критичної інфраструктури. Крім того, в області - стратегічні і ключові підприємства багатьох галузей.

У Службі повідомили, що в своїй роботі використовуватимуть платформу MISP-UA, яка «забезпечить обмін технологічною інформацією про реалізовані і потенційні кіберзагрози в режимі реального часу». Планується створення таких центрів і в інших областях України.

Telegram Channel