Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Маневичах відбувся фестиваль-конкурс класичної гітари

Концерт гітарної музики від професіонала Андрія Голосняка.

Сергій ГУСЕНКО.

У Маневичах відбувся фестиваль-конкурс класичної гітари

17-18 листопада у районному Центрі творчості дітей та юнацтва з успіхом пройшов І Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс класичної гітари «GuitArt Manevychi»

Маневичі давно претендують на звання культурної столиці Волині. Ще двадцять років тому у містечко поспішали гурти рок-виконавців з Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського та інших міст, аби продемонструвати свої вміння та поспілкуватись. І якби тоді ці заходи мали підтримку, тривали б і досі. Але цьогоріч у районі запроваджено і проведено два фестивалі, один з них - класичної гітари.

21 учасник у номінації «Виступи соло» та 6 в номінації «Гітарний ансамбль» прибули з Києва, Львова, Чернігова, Луцька, Вараша, Нововолинська, Дублян, Рожищ, м. Купішкіс (Литва). 

Організаторами заходу виступили очільники влади району Андрій Линдюк та Анатолій Мельник, начальник відділу освіти РДА Валентина Книш, начальник відділу культури РДА Ігор Дерлюк, директор ЦТДЮ Валентна Ковальчук, автором ідеї та виконавчим директором став Вадим Войтович, менеджером проекту – Андрій Андрушко.

Керівники району завірили, що фестиваль-конкурс стане щорічним, а його географічні межі розширяться.

Близько шести годин тривало прослуховування учасників професійним журі, яке очолив Юрій Курач, старший викладач Київської музичної академії ім. М. Лисенка. Вражали всі: наймолодші конкурсанти вправним володінням інструментом, середня та старша вікові категорії – майстерністю, гітарні ансамблі – видовищністю. 21 учасник у номінації «Виступи соло» та 6 в номінації «Гітарний ансамбль», що прибули із Києва, Львова, Чернігова, Луцька, Вараша, Нововолинська, Дублян, Рожищ, а також із м. Купішкіс (Литва).

 

На жаль, Маневиччина через відсутність викладачів акустичної гітари у ДМШ представлена не була. Однак директор ЦТДЮ Валентина Ковальчук пообіцяла, що наступного року у конкурсі візьмуть участь вихованці ЦТДЮ, які навчають грі на гітарі у гуртку.

Переможець у старшій категорії.
Переможець у старшій категорії.

 Молодшу вікову групу представляли лише два учасники – вони удостоєні дипломів ІІ ступеня. У середній віковій категорії лауреатом І премії став Андрій Копюк (м. Рожище), у старшій – Уцкус Повілас (м. Купішкіс, Литва). У номінації «Гітарний ансамбль» диплом І ступеня виборов ансамбль «Rocka-Rola» ДМШ № 21 м. Київ.

Переможець у середній групі.
Переможець у середній групі.

Усі учасники конкурсу і члени журі отримали подарунки, придбані за кошти районного бюджету та надані спонсорами, якими стали Сергій Холондович (ТзОВ «Західатомбудмонтаж»), Володимир Радіон (ДП «Маневицьке ЛГ»), Мирослава Ковальчук (Маневицька райспоживспілка), мережа магазинів «Трембіта» та «Орфей» (Львів), магазин «Білий Лебідь» (Маневичі), Андрій Рабець (рекламне агентство «Вітрина Волині»), Людмила Федорчук (РГК «Околиця»).

Відзначення журі.
Музикант Андрій Олексюк відзначений за участь у журі конкурсу.

Неперевершеним концертом гітарної музики продовжив програму лауреат міжнародних конкурсів, студент Львівської Національної музичної академії ім. М. Лисенка Андрій Голосняк (м. Хмельницький).

Майстер-клас гри на гітарі.
Майстер-клас гри на гітарі.

Майстер-клас для учасників фестивалю дали члени журі Юрій Курач, Андрій Андрушко, Олег Солов’яненко, Андрій Олексюк та виконавчий директор фестивалю Вадим Войтович.

Сергій ГУСЕНКО.

Telegram Channel