Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Рівному пройдуть літературні читання

Відродження традицій.

ОГО.

У Рівному пройдуть літературні читання

Тема четверга 6 грудня – «Еміграція»

Портал Читомо нагадує, що проект «В гостях у Самчука» – це щомісячні літературні читання.

Коли відомий усьому світу письменник, Гомер ХХ століття – Улас Самчук жив в Рівному, він гуртував навколо себе світочів української літератури і культури. В його квартирі завжди було людно і по-особливому святково від присутності хороших людей. Тут гостювали Самчукові давні друзі-письменники. Вони обговорювали наболіле, читали свої твори, співали українських пісень під красиву фортепіанну гру незабутньої Олени Теліги.

Згодом, коли доля закинула Самчука в Німеччину, він знову згуртував навколо себе українських митців, які в тяжкі воєнні часи опинилися за межами рідної землі. Письменник організував МУР – мистецький український рух, завдяки якому світ побачило безліч журналів, книг та газет українською мовою.

 Коли відомий усьому світу письменник, Гомер ХХ століття – Улас Самчук жив в Рівному, він гуртував навколо себе світочів української літератури і культури.

Коли Улас Самчук останні 39 років свого життя був у еміграції в Канаді, він знову ж таки долучився до світочів українського пера (письменницька організація «Слово», Інститут дослідів Волині).

Рівненська обласна спілка письменників України спільно з відділом «Літературний музей Уласа Самчука», продовжуючи давні письменницькі традиції, запускає проект, який згуртує рівненських поетів і письменників, світочів пера, творців сучасного українського слова в одну дружню сім’ю.

Адреса: Рівне, вул. С. Петлюри, 17.  Тел. 0961333844.

Telegram Channel