Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку в підпільному цеху з ячменю виготовляли брендову каву

Німецький кавовий бренд луцькі "виробники" продають по 63 гривні.

Фото: Волинські новини.

Волинь-нова

У Луцьку в підпільному цеху з ячменю виготовляли брендову каву

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінал, однак суд не дав дозволу на проведення обшуків

Про це повідомляює Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на сюжет ТРК Аверс.
Придбати дорогу каву зараз може не кожен. Ціна закордонного продукту коливається від 100 до 190 гривень. Тому кавомани середнього класу завжди у пошуках дешевшого, але відомого виробника. Однак при покупці такого товару не кожен задумується про те, що замість смачної, запашної кави можете отримати подрібнені жолуді, або ж у кращому випадку – ячмінь. Саме таке підпільне виробництво кавової продукції знайшли у Луцьку.

33 мішки з ячменем, 3 кілограми сирих кавових зерен, спеціальне обладнання для перемолу, обсмажування і пакування кави та самі упаковки – все, що потрібне для ось такого бізнесу.

33 мішки з ячменем, 3 кілограми сирих кавових зерен, спеціальне обладнання для перемолу, обсмажування і пакування кави та самі упаковки – все, що потрібне для ось такого бізнесу. Волинські слідчі відкрили кримінал за даним фактом. Але суд не дав дозволу на конфіскацію цього «добра», тобто виготовляти каву з ячменю та поставляти таку підробку людям спритні ділки можуть і далі. Але націкавіше, що пакують цей продукт в упаковки німецького виробника – «Dallmayr» та «NapoCoffe». Саме такий міні-завод «відомого бренду» знаходиться на закинутих складах міста.

Хто постачає каву, журналістам так і не сказали, але й так стає зрозуміло – у пачці більше хмільного продукту ніж самої кави.

Продавці на місцевих ринках розповіли журналістам, що напій таких марок навіть по закупівельній ціні коштує дуже дорого. Деякі ніколи навіть не чули про таку каву. Однак в інтернеті все ж вдалося натрапити на такий продукт. «Розчинна кава Dallmayr(далмаєр) Premium – чудовий натуральний сублімований напій кави, створений з добірних зерен 100% арабіки преміум сортів. Володіє багатим насиченим ароматом. При приготуванні утворюється ніжний, рівний шар пінки. Dallmayr(далмаєр) Premium – ідеальне рішення для любителів кави, які цінують високу якість і простоту приготування», - зазначають продавці в описі продукту.
За одну пачку пані, яка продає каву, просить всього лиш 75 гривень. Для оптових покупців навіть діє знижка – по 63 гривні за пачку. За номером, який вказаний на сайті, журналістам відмовились називати постачальників «брендової» кави та зазначили, що наразі їхній склад зачинили, мовляв, проблеми з орендою приміщення. Склад зачинили, ймовірно, після візиту поліції та слідчих. Однак, товар, який уже встигли, так би мовити, намолоти на розпакувати розпродати потрібно. Тому й продають цю чудо-каву в інтернеті, такої продукції від цієї пані на сайті безліч.
Хто постачає каву, журналістам так і не сказали, але й так стає зрозуміло – у пачці більше хмільного продукту ніж самої кави.

Telegram Channel