Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вийшов у світ перший випуск альманаха «Волинський колекціонер»

Михайло Білик (ліворуч) вручає посвідчення члена Товариства нумізматів Волині Геннадію Бондаренку.

Сергій НАУМУК

Вийшов у світ перший випуск альманаха «Волинський колекціонер»

Його презентували на зборах Товариства нумізматів Волині

Громадська організація «Товариство нумізматів Волині» налічує 94 члени. Про це на зборах, які були приурочені до Міжнародного дня нумізмата, що його відзначають товариства повідомив його голова Михайло Білик.

Він відзначив подяками завідувача Музею історії Луцького братства Олену Бірюліну та найактивніших членів товариства та подякував за співпрацю в.о. директору Волинського краєзнавчого музею Анатолію Силюку.

Відтак доктор історичних наук Олександр Дем’янюк представив новий випуск альманаха «Волинський колекціонер», який випускають ГО «Товариство нумізматів України» та Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України. Його видали за кошти авторів тиражем усього 100 примірників. У «Волинському колекціонері» вміщено статті не лише про нумізматику, але й інші напрямки колекціонування.

Доктор історичних наук Олександр Дем’янюк представив новий випуск альманаха «Волинський колекціонер», який випускають ГО «Товариство нумізматів України» та Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України. 

Потому на зборах йшлося про придбання колекційних монет, що їх випускає Нацбанк. Нумізмати говорили, що дістають їх лише через приватні знайомства через один з банків. У приватному порядку колекціонери розповіли, що купити монети, як це було раніше, у відділенні Нацбанку їх не вдається. Натомість перекупники правлять втридорога.

Відтак Михайло Білик вручив посвідчення новим членам товариства, зокрема патріарху волинського краєзнавства Геннадію Бондаренку. Кількох нумізматів, в тому числі багатолітнього директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка нагородили срібним нагрудним знаком Товариства нумізматів Волині.

Охочі могли оглянути невелику виставку "Грошові одиниці періоду Української революції 1917-1921 рр".

 

Telegram Channel