Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Ковелі підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття»

Проект планують розпочати реалізовувати у 2019 році.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття»

Міський голова Олег Кіндер та представники гімназії ім. Олени Пчілки і загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 10 підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття»

Його реалізацію заплановано розпочати в 2019 році на базі цих закладів, ынформуэ Ковельська міська рада.

У гімназії та ЗОШ №10 пропонують  прибрати звичайні кошики для сміття і встановити спеціальні сортувальні майданчики з 3-х контейнерів – для паперу, відходів упаковки та залишкового сміття. 

Збираючи все це, та здаючи  на переробку, заклади отримають кошти, які  в подальшому спрямують на потреби,  визначені саме школярами шляхом голосування (придбання спортивного інвентаря, розвиваючих ігор, проведення різноманітних екскурсій, походів тощо). З міського фонду охорони навколишнього природного середовища планується оплатити навчальні лекції, які проведуть фахівці громадської організації “Україна без сміття”. 

Вартість одного набору становить 500 грн. Для міської гімназії їх передбачено 6, а для ЗОШ №10 - 14 на загальну суму 10 тис. грн. 

Основне завдання полягає в навчанні школярів правильно сортувати сміття, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні відходи. Також за гроші фонду планується придбати сортувальні набори початківця, які складаються з трьох контейнерів, виготовлених з п’ятишарового картону з ламінованими верхніми кришками та призначені для багаторазового використання (термін служби до 7 років). 

Вартість одного набору становить 500 грн. Для міської гімназії їх передбачено 6, а для ЗОШ №10 - 14 на загальну суму 10 тис. грн.

Кошти, отримані від здачі сміття, як вторсировини, мають надходити на окремий рахунок навчального закладу. Кожен учень повинен мати можливість за допомогою інтернет-ресурсу відслідковувати стан коштів на рахунку, вносити пропозиції та брати участь в голосуванні щодо їх використання.

Telegram Channel