Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Нововолинському музеї відкрили виставку картин місцевих митців

Виставка гармонійно поєднала 39 картин різних жанрів живопису.

volyn-museum.com.ua

У Нововолинському музеї відкрили виставку картин місцевих митців

Свої роботи представили 13 художників

У Нововолинському міському історичному музеї презентували спільну виставку картин місцевих художників. Її приурочили до Міжнародного дня художника, який відзначається 8-го грудня. Про це повідомляє Музейний простір Волині з посиланням на Нововолинськ.com.ua.

Свої роботи, виконані у найрізноманітніших техніках, представили 13 знаних нововолинських митців. Це Анатолій Мужевітін, Микола Казюлін, Віталій Манойло, Петро Адамчук, Віра Здрок, Лідія Стрижачук, Олександр Палій, Ярослав Джура, Тетяна Терешко, Наталія Дем’янова, Олена Киця та Марія Нарбут. Також виставка відкрила два нових імені. Це художники з Володимира-Волинського – Маргарита Соложук і Борис Собіпан.

Директор музею Тетяна Марценюк відкриваючи виставку, зауважила, що хоч ці два художники і не знанні досі в Нововолинську, але дуже талановиті. «Споглядати за цими картинами – одне задоволення», – наголосила вона.

Свої роботи, виконані у найрізноманітніших техніках, представили 13 знаних нововолинських митців. Це Анатолій Мужевітін, Микола Казюлін, Віталій Манойло, Петро Адамчук, Віра Здрок, Лідія Стрижачук, Олександр Палій, Ярослав Джура, Тетяна Терешко, Наталія Дем’янова, Олена Киця та Марія Нарбут. 

Виставка гармонійно поєднала 39 картин різних жанрів живопису. Зокрема, глядачі можуть помилуватися і мальовничими пейзажами, і розкішними натюрмортами, і глибокими портретами, на яких митці уміло передають характер і стан душі своїх героїв. Однак, більшість картин об’єднує все-таки спільна тематика – неповторність і краса зими.

«8 грудня Міжнародний день художника. Напередодні до нас звернувся художник Микола Казюлін і запропонував організувати до цього дня виставку. Звичайно, ми з радістю погодилися. Адже це ще одна хороша можливість помилуватися неймовірно красивими картинами наших митців. Бо ж через призму прекрасного пізнається світ. На виставці представлено 39 робіт, виконаних у різних техніках. Це олійний, акриловий і акварельний живопис. Кожна картина оригінальна. Адже кожному митцю притаманний свій власний, унікальний стиль», – розповіла директор музею Тетяна Марценюк.

А зберігач музейних фондів Ірина Ромашко повідомила присутнім художникам приємну новину: до кінця цього року у виставковому залі музею облаштують професійне освітлення.

Помилуватись неймовірними картинами художників можна у Нововолинському міському історичному музеї до 3 січня.

 

Telegram Channel