Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Любешівчанка поділилася враженнями про чемпіонат Європи з кросу

Іванна Кух

Район.Любешів

Любешівчанка поділилася враженнями про чемпіонат Європи з кросу

Учасниця нещодавнього чемпіонату Європи з кросу Іванна Кух в інтерв’ю поділилася враженнями від свого виступу.

Про це пише Район.Любешів.

– Богдана Семьонова говорила про те, що під час бігу у неї дуже замерзли ноги. Чи відчували і ви цей холод?

– Перед стартом ми намазалися зігріваючою маззю, до того ж не було холодного вітру. У мене змерзли лише стопи. Оскільки шиповки тоненькі, то, вступаючи у калюжу, відразу відчувала на ногах холодну воду. Безумовно, це ускладнює біг: холод збиває темп і всі розрахунки йдуть виключно на інстинктивному рівні.

Вихованка Любешівської ДЮСШ посіла на цьому чемпіонаті у змаганнях юніорок сімдесят п’яте місце, подолавши дистанцію 4300 метрів за 15 хвилин 18 секунд.

– Як ви розкладали сили по дистанції?

– Планувала зі старту зайняти хороше місце, вибігти у групу лідерів або максимально близько до неї і далі вже тримати однаковий темп, оскільки якщо я почну повільно і десь позаду, то потім буде складно обганяти суперниць.

– Ви ще не знаєте місця, яке посіли, але наскільки задоволені виступом?

– Відверто кажучи, дуже задоволена. Я хвилювалася, щоб мені не стало на дистанції погано, адже траса нелегка. Та я задоволена відчуттями від бігу і атмосферою змагань.

– У листопаді ви бігли на чемпіонаті ABAF з кросу. Порівняйте, будь ласка, траси в Ботосані і Тілбурзі.

– Тут траса складніша, оскільки йшов дощ, всюди калюжі і багнюка. А на чемпіонаті балканських федерацій було сухо, тверда траса, без підйомів і крутих поворотів.

Нагадаємо, вихованка Любешівської ДЮСШ посіла на цьому чемпіонаті у змаганнях юніорок сімдесят п’яте місце, подолавши дистанцію 4300 метрів за 15 хвилин 18 секунд.

Telegram Channel