Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У Володимирі-Волинському вшанували волонтерів

Захід провели з ініціативи наукового співробітника Ганни Доскоч.

volyn-museum.com.ua

У Володимирі-Волинському вшанували волонтерів

Уперше у Володимир-Волинському історичному музеї ім. О. Дверницького було проведено захід з нагоди Міжнародного дня волонтера

У музей запросили людей, що мають активну громадську позицію та ведуть волонтерську діяльність за різними напрямками незалежно від політичних переконань та вподобань, а також студентів педагогічного коледжу ім. А.Кримського та слухачів Університету третього віку, інформує Музейний простір Волині.

Ведуча захочу Ганна Доскоч розповіла присутнім про історію свята, котре було прийнято ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну. Волонтерство - це спосіб життя і мислення, небайдужість до чужої біди, допомога тим, хто цього потребує. Волонтери допомагають не лише людям різного віку та соціальних категорій, вони піклуються про тварин, екологію та довкілля. Крім того відстоюють важливі зміни до законів, ведуть боротьбу проти дискримінацій у різних її проявах.

Про допомогу людям з обмеженими фізичними можливостями, створення та діяльність ГО "Берег надії" розповіла її голова - Олена Кандиба. Вона поділилася з присутніми досягненнями "бережан", а також планами на майбутнє, серед них - зробити наше славне місто доступнішим для людей з інвалідністю. Також пані Олена вручила подяку Ігорю Поліщуку, Валентині Залуніній, Юлії Шуріній та студентам педагогічного коледжу, які допомагають у діяльності організації.

Про допомогу людям з обмеженими фізичними можливостями, створення та діяльність ГО "Берег надії" розповіла її голова - Олена Кандиба. Вона поділилася з присутніми досягненнями "бережан", а також планами на майбутнє, серед них - зробити наше славне місто доступнішим для людей з інвалідністю.  

З початком війни на сході України з країною - агресором Росією постала потреба у допомозі українській армії. Серед тих, хто першими почали допомагати 51 механізованій бригаді, що дислокується у нашому місті, були Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк, які розповіли про волонтерський рух, що об'єднав багатьох людей. Так з'явилася громадська організація "Об'єднання Активіст", котра зараз допомагає не лише військовим, але й їхнім родинам.

Ігор Поліщук, викладач педагогічнного коледжу, детально розповів про волонтерську діяльність викладачів та студентів їхнього навчального закладу. Рукодільниця Юлія Слюсарук поділилася своїм досвідом проведення занять на волонтерських засадах з в'язання для слухачів Університету третього віку. Правозахисник Тарас Сватко розповів про свою діяльність у боротьбі з правопорушеннями у різних сферах. А зоозахисники поділилися своїм досвідом порятунку безпритульних тварин та закликали присутніх бути милосердними до братів наших менших, регулювати їхнє розмноження шляхом стерилізації, любити та оберігати. Усім волонтерам були вручені подяки, проте найголовнішою подякою є визнання простих людей.

Telegram Channel