Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
США закликали Німеччину відмовитися від будівництва газопроводу «Північний потік – 2»

США згодні з Україною в тому, що «Північний потік – 2» - політичний проект.

Фото: Гордон

Волинь-нова

США закликали Німеччину відмовитися від будівництва газопроводу «Північний потік – 2»

США підтверджують важливість ролі України в європейській енергосистемі і засуджують будівництво трубопроводу «Північний потік – 2», заявив представник Держдепартаменту Роберт Палладіно

За його словами, Німеччина має прислухатися до побоювань сусідів, «безпеку яких буде підірвано» у разі реалізації проекту, пише Гордон. «США вітають нещодавні кроки ЄС і його членів щодо притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України. Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня знову підтверджує важливість ролі України в європейській енергосистемі і засуджує будівництво підтримуваного Кремлем трубопроводу «Північний потік – 2» як політичний проект», – сказав він.

«Сполучені Штати будуть і надалі притягувати Росію до відповідальності за її дії»

Палладіно додав, що США вітають продовження економічних санкцій проти Росії. «Сполучені Штати будуть і надалі притягувати Росію до відповідальності за її дії», – заявив він.
11 грудня стало відомо, що у Конгресі США ухвалили резолюцію проти «Північного потоку – 2». Цього самого дня Палата представників американського Конгресу визнала Голодомор геноцидом українського народу. Також конгресмени засудили воєнну агресію Росії проти України біля Керченської протоки.

Telegram Channel