Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Су-27, який зазнав катастрофи, ремонтували у Луцьку

Винищувач 1987 років випуску, на озброєнні ПС ЗСУ був одним з найновіших апаратів цього типу.

Фото: Сегодня.

Волинь-нова

Су-27, який зазнав катастрофи, ремонтували у Луцьку

В ЗСУ розкрили подробиці польоту Су-27 і його технічного стану

Командування Повітряних сил ЗСУ заявило про складні метеорологічні умови в районі проведення польоту винищувача СУ-27, який зазнав аварії на Житомирщині 15 грудня, пише Сегодня.

Разом з тим, як уточнили в прес-центрі командування ЗС, політ здійснювався при встановленому погодному мінімумі, а льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах. Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи за курсом бойової підготовки на пілотаж в складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання.

Авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» 8 квітня 2016.

Коментуючи технічний стан Су-27 (з бортовим номером «55»), який зазнав аварії, в командуванні відзначили, що винищувач 1987 років випуску, на озброєнні ПС ЗСУ був одним з найновіших апаратів цього типу. У 2016 році він пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема, авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» 8 квітня 2016. У командуванні також додали, що льотчик добре знав винищувач, на якому здійснював польоти.

У свою чергу у Військовій прокуратурі Центрального регіону заявили, що для отримання інформації про попередні причини катастрофи необхідно дочекатися результатів експертизи і аналізу технічної документації. Про це повідомив «12 Україна» з посиланням на прес-секретаря Військової прокуратури Центрального регіону Андрія Кисельова. «Якісь факти, якісь моменти, якісь нюанси будуть відомі тільки після того, як буде проведена експертиза і вивчена технічна документація», - резюмував представник прокуратури. На уточнення, скільки часу потрібно на експертизу і аналіз документації, Кисельов сказав: «Звичайно, з досвіду - це протягом тижня, я думаю, буде відомо».

Telegram Channel