Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Мама» чарівника вже не найбагатша у світі

Заробіток літераторки впав на 41 мільйон доларів.

24СМИ.

«Мама» чарівника вже не найбагатша у світі

Джоан Роулінг втратила статус найбільш високооплачуваної письменниці

Американський журнал Forbes склав щорічний список найбільш високооплачуваних письменників в США, розповідає портал bookmix.ru. Лідером рейтингу став Джеймс Паттерсон, автор детективів про інспектора Алекса Кросса.

Письменник заробив 86 мільйонів доларів, продавши в Сполучених Штатах 4,8 мільйона книг. Відзначається, що доходи Паттерсона в наступному році зростуть ще більше завдяки його новому роману «Президент зник».

 Лідером рейтингу став Джеймс Паттерсон, автор детективів про інспектора Алекса Кросса.

Друге місце зайняла авторка серії книг про чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг з 54 мільйонами доларів. Заробіток літераторки впав на 41 мільйон доларів в порівнянні з попереднім роком, коли вона зайняла перше місце в рейтингу журналу. На третьому рядку – Стівен Кінг з 27 мільйонами доларів.

У топ-10 увійшли письменники Джон Грішем (21 мільйон доларів), Джефф Кінні (18,5 мільйона), Ден Браун (також 18,5 мільйона), Майкл Вулф (13 мільйонів) Даніела Стіл (12 мільйонів) і Нора Робертс (12 мільйонів). Завершують рейтинг з 10,5 мільйона доларів творець серії романів про Персі Джексона Рік Ріордан і автор еротичного бестселера «П'ятдесят відтінків сірого» Е.Л. Джеймс.

Telegram Channel