Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Серед азійських імпортерів зростає попит на українські яблука

Постачальників шукають з України.

agrarna-pravda

Серед азійських імпортерів зростає попит на українські яблука

Азійські імпортери шукають в Україні постачальників якісних яблук. Нові запити надходять практично щодня, повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА)

«Більшість із них просять нас допомогти з контактами українських виробників і скаржаться, що їм досить складно знайти партнерів, які запропонують необхідний обсяг яблук певного сорту та належної якості», – каже головний аналітик асоціації Тетяна Смірнова.

Санил Сачджев, представник одного з найбільших індійських імпортерів «Aayush Impex», розповідає, що теж спіткнувся з проблемою якості. Він тривалий час шукає постачальників з України, і навіть знайшов кілька компаній, здатних запропонувати яблука найвищої якості та належне пакування.

Яблука експортної якості може запропонувати досить невелика кількість господарств.

«Проте, більшість їхнього врожаю вже законтрактовано. Продовжуємо пошуки», — говорить імпортер.

Сачджев хоче бути впевненим, що українське яблуко зможе витримати транспортування на досить далеку відстань. Термін доставки фруктів до Індії може тривати 60 днів, тому вимоги до якості є досить високими.

Експерти погоджуються, що нестача якісних яблук в Україні дійсно має місце.

«Яблука експортної якості може запропонувати досить невелика кількість господарств», — говорить Андрій Ярмак, економіст інвестиційного відділу ФАО.

І цей обсяг активно контрактується для поставок за кордон. Вже зараз імпорт суттєво нарощують Сінгапур і ОАЕ. А тим часом перші партії прямують до Сенегалу, Камеруну та Індонезії.

Наразі фітосанітарні органи Індії дозволили імпорт українських яблук. Очікується, що ця країна зможе замінити втрачений російський ринок збуту.

Джерело: agrarna-pravda
Telegram Channel