Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Рівному презентували «Золоте сузір’я»

Запрошуємо помилуватися творами мистецтва.

Радіо Трек.

У Рівному презентували «Золоте сузір’я»

Виставку почали проводити ще у далекому 2003 році

Як розповідає портал Радіо Трек, учасниками творчого проекту, який збирає «золотих ювілярів», є відомі краяни – художники, народні майстри, письменники, артисти, дослідники та спортсмени.

Побачити виставку можна у Рівненському краєзнавчому музеї. Вона триватиме до середини січня. 

«Золоте сузір’я -2018» представила професор, завідувач кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП Ольга Михайлишин, яка вивчає архітектурну спадщину Рівненщини. Ось, що вона про себе розповіла:

«Я займаюсь історією архітектури. Презентую музею свої монографії  тому, що я є науковцем. Є унікальний каталог, який представляє спадщину дерев’яного архітектурного храмобудування. Туди увійшли понад 220 храмів, які є на теренах нашої області. Є ще невелика книга про храм Святого Василя в Овручі, що на Житомирщині».

 Цього року «Золотому сузір’ю» виповнюється 15 років і вже понад 180 учасників збагатили фонд музею своїми роботами, каже автор проекту Галина Данильчук: «Народилася така гарна традиція, що учасники, після завершення виставки, щось зі своїх робіт дарують музею. За 15 років у нас велика гарна колекція. Художні полотна, скульптура, твори народного мистецтва, багато книг та інше. Загалом майже 300 одиниць подарунків».

Побачити виставку можна у Рівненському краєзнавчому музеї. Вона триватиме до середини січня.

Telegram Channel