Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські підприємці-спрощенці сплатили на третину більше податків, ніж торік

До півмільярда не дотягнули.

Pixabay

Волинські підприємці-спрощенці сплатили на третину більше податків, ніж торік

Суб’єкти господарювання, котрі працюють в області на умовах спрощеної системи оподаткування, за підсумками одинадцяти місяців 2018 року спрямували до місцевих бюджетів 449,9 мільйона гривень єдиного податку

Це на 31,8 відсотка більше проти аналогічного періоду торік, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Ріст сплати єдиного податку серед юридичних та фізичних осіб, який фіксуємо щомісяця з початку року.

 «Ріст сплати єдиного податку серед юридичних та фізичних осіб, який фіксуємо щомісяця з початку року, – очікуваний, оскільки підвищення соціальних стандартів та заходи у напрямку детінізації економіки мають безумовний позитивний ефект. Варто відзначити, що ситуація зі сплатою єдиного податку значною мірою залежить від позиції керівники органів місцевої влади, котрі повинні опікуватися тим, щоб всі підприємницькі проекти втілювалися легально. Це в інтересах соціально відповідального бізнесу, громади та країни в цілому», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. 

Наразі аналітика свідчить, що ріст сплати єдиного податку характерний для усіх груп підприємців-спрощенців. Зокрема, у січні-листопаді 2018 року підприємці – фізичні особи сплатили до місцевих бюджетів понад 327 мільйонів гривень єдиного податку,  спрощенці – юридичні особи – 61,8 мільйона гривень, сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи – понад 61  мільйон гривень єдиного податку.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.
Telegram Channel