Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мотоцикліст, який збив жінку на пішохідному переході, уникне тюрми

Суд зобов’язав водія відшкодувати потерпілій 74 тис. грн матеріальної та 50 тис. грн завданої моральної шкоди.

Pixabay

Мотоцикліст, який збив жінку на пішохідному переході, уникне тюрми

Винуватцю ДТП Феміда призначила три роки позбавлення волі, однак звільнила його від покарання, згідно з законом «Про амністію»

Галицький районний суд Львова визнав винним водія мотоцикла, який збив жінку на пішохідному переході на площі Соборній. Унаслідок ДТП жінка зазнала тяжких тілесних ушкоджень, передає Zaxid.net.

Суд також частково зодовольнив цивільний позов потерпілої, зобов’язавши водія виплатити їй 124 тисячі гривень завданої моральної та матеріальної компенсації.

Львів’янин керував італійським мотоциклом Aprilia без водійських прав, не стежив за дорожньою обстановкою та наїхав на жінку, що переходила дорогу у встановленому місці.

У вироку суду, який оприлюднили у судовому реєстрі 18 грудня, вказано, що ДТП трапилась ще у серпні 2015 року. Львів’янин керував італійським мотоциклом Aprilia без водійських прав, не стежив за дорожньою обстановкою та наїхав на жінку, що переходила дорогу у встановленому місці на площі Соборній поблизу будинку №6. Під час засідання суду водій визнав свою провину.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, унаслідок ДТП жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження. Зокрема, окрім саден та крововиливів, у неї діагностували перелом лівої скроневої кістки з переходом на основу черепа та забій головного мозку. Потерпіла заявила клопотання про відшкодування 74 тис. грн матеріальної компенсації та 100 тис. грн завданої моральної шкоди.

Відтак суд визнав винним водія мотоцикла у вчиненій ДТП, призначивши три роки тюрми. Однак, його звільнили від відбування покарання, згідно з законом «Про амністію».

Telegram Channel