Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Російський суд відмовився надати полоненому українському моряку перекладача

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО «Лефортово», трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора «Матросская тишина».

TASS

Російський суд відмовився надати полоненому українському моряку перекладача

Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Анрі Цискарішвілі зустрівся з радіотелеграфістом буксира «Яни Капу» Володимиром Варемезом в СІЗО Лефортово

Про це юрист написав в Facebook, передає УП.

Зустріч c Варемезом пройшла в кабінеті для проведення відеоконференцзв'язку в СІЗО Лефортово. Місце зустрічі обумовлено тим, що російський «Верховний суд Республіки Крим» в цей день розглядав апеляційну скаргу на обрання українському моряку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Адвокат і військовополонений дистанційно брали участь в цьому засіданні з Москви.

Підзахисному було відмовлено в наданні перекладача, а доводи сторони захисту про те, що Володимир є військовополоненим – проігноровані.

«На жаль, суд залишив Володимира під вартою. При цьому моєму підзахисному було відмовлено в наданні перекладача, а доводи сторони захисту про те, що Володимир є військовополоненим - проігноровані. Але незважаючи на це, хочу зазначити, що рішення суду його не зломило, тримається Володимир добре, не проявляє ні страху, ні відчаю», – повідомив адвокат.

Telegram Channel