Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хоч на Волині епідемічний поріг не перевищено, але берегтися треба

Найкраще - подбати про щеплення

Погляд

Хоч на Волині епідемічний поріг не перевищено, але берегтися треба

У Києві від грипу померли дві жінки, повідомила провідний інфекціоніст України, завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ ім.О.Богомольця заслужений лікар України, професор Ольга Голубовська

Спричинив летальні випадки вірус грипу групи А, його жертвами стали  дві киянки 47 та 86 років. Обидві входили до груп ризику - мали цукровий діабет--і пізно звернулися по медичну допомогу - після 5-го дня хвороби.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 51 тис. волинян.

На Волині, за даними Волинського лабораторного центру МОЗ, за останній тиждень захворюваність на ГРВІ зменшилася на 5 відсотків, занедужало 5300 осіб. З початку епідемічного сезону перехворіло понад 51 тис. волинян. Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано в жодному районі області, у той час як  загалом в Україні його «переступили» кілька днів тому. Тому прогнозується ускладнення епідемічної ситуації і на Волині. Хоча за даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру циркуляція вірусів грипу у нас  не встановлена, медики радять берегтися недуги, яка спричиняє важкі ускладнення. Зокрема, варто подбати про щеплення. На жаль, виконання запланованих обсягів імунопрофілактики грипу в області становить лише 32%, прищеплено 1300 осіб, в т. ч. 219 дітей до 17років.

Telegram Channel