Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Наші хлопці «доопрацювали» італійське прошутто до звичних смаків

М’ясо дозріває мінімум рік.

Agronews.

Наші хлопці «доопрацювали» італійське прошутто до звичних смаків

В Україні почали виробляти в’ялене м’ясо прошутто. Рецептура італійська, а сам продукт повністю вітчизняний

Про це з посиланням на segodnya.ua, розповідає Agronews.

Кілька років тому маркетолог Сергій разом з другом Юрієм, тоді ще фінансовим аналітиком, ризикнув зав’ялити м’ясо. За зразок взяли прошутто італійський делікатес. Технологію виробництва вивчали в Італії. Але те, що до смаку італійцям, українцям не дуже сподобалося. Довелося підганяти зарубіжний делікатес під смак українців.

 За місяць продається в середньому півтори тонни делікатесу.

«За італійською класичною рецептурою сало — це невід’ємна частина прошутто. Якщо є певний прошарок сала в прошутто, це говорить про його клас і смак. Але наші люди, коли ми почали реалізовувати нашу продукцію вони говорили: сало нам зрізайте, а давайте м’ясо», — розповідає Сергій Чучков, виробник українського прошутто.

Після зачистки м’ясо на кілька днів занурюють в морську сіль, потім просушують, а потім вже в’ялять. Процес цей тривалий — м’ясо дозріває мінімум рік.

За місяць продається в середньому півтори тонни делікатесу. Переважно його купують національні торгові мережі і ресторани. Споживачеві підходить не гірше італійського. А ось коштує майже вдвічі дешевше.

Telegram Channel