Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Удосконалення з «пакунком маляти»

Облік пакунків необхідно вести на 14 місяців - щоб не було збоїв у постачанні.

UkrMedia.

Удосконалення з «пакунком маляти»

Уряд змінив терміни видачі допомоги, також, все буде проходити під контролем працівника соцслужби

27 грудня на засіданні Кабінету міністрів було прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 20 червня 2018 року» про горезвісний «пакунок маляти» - одноразової допомоги молодим мамам. Допомога являє собою коробку з речами для малюка до півроку, інформує UkrMedia.

 В цілому, вдосконалений механізм спрямований на те, щоб соціальну допомогу для малюка отримали всі, хто з певних причин не отримав її в пологовому будинку.

Головні зміни в програмі «пакунок малюка»:

  1. Удосконалено порядок планування обсягів, доставки і видачі натуральної допомоги «пакунок малюка». Так, облік пакетів необхідно вести на 14 місяців - 12 місяців поточного року і ще два - такого, щоб в кінці року збоїв у постачанні та обсягах не спостерігалося;
  2. Також буде відрегульований механізм видачі допомоги за місцем проживання або місцем перебування новонародженого. «Пакунок малюка» батьки повинні отримати не пізніше 30 днів з дня його народження;
  3. До видачі «пакету малюка» залучать соціальних працівників, до повноважень яких належить здійснення соціальної роботи з сім'ями та дітьми.

В цілому, вдосконалений механізм спрямований на те, щоб соціальну допомогу для малюка отримали всі, хто з певних причин не отримав її в пологовому будинку. Правда, в Кабміні обійшли стороною хитрість співвітчизників - деякі особливо «спритні» люди вже пристосувалися продавати допомогу від держави в інтернеті.

Telegram Channel