Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Проїзд у рівненських маршрутках здорожчає вже завтра

Щоб пасажири пересіли на тролейбуси?

Центр журналистских расследований

Проїзд у рівненських маршрутках здорожчає вже завтра

Починаючи з 1 січня наступного року, в Рівному здорожчає вартість проїзду в міських «маршрутках» з 5-ти гривень до 6-ти. Рішення про це прийняли на засіданні Рівненського міськвиконкому

Спочатку підвищити плату за проїзд хотіли до 6 гривень 44 копійки, але члени міськвиконкому на це не пристали, оскільки їх обурив стан міських «маршруток».

При чому, як визнав міський голова Рівного Володимир Хомко, цілком зрозуміло, що нових «маршруток» перевізникам купити не вдасться.
Так само, до речі, зростання вартості проїзду, введене цього року, не зробило рівненські «маршрутки» комфортнішими. Адже мова, на переконання перевізників, іде про виживання їхньої справи, а не про комфорт пасажирів.

Але міський голова Рівного Володимир Хомко заявив, що плату за проїзд у тролейбусах не підвищуватимуть: «По-перше нам вигідно, щоб більшість рівнян і гостей міста їздила у тролейбусах. 

Як зазначає президент громадської організації «Союз перевізників України» Валентин Демчук, причина подорожчання проїзду – така ж, як і в попередні роки – зростання цін на основні складові проїзду – пально-мастильні матеріали і запчастини. Нагадаємо, що нещодавно подорожчав проїзд на приміських і міжміських маршрутах на кілька гривень.

Тим часом підняти плату за проїзд у тролейбусах на засіданні Рівненського міськвиконкому просили перевізники, щоб пасажири «маршруток» не пересідали на «рогаті». Але міський голова Рівного Володимир Хомко заявив, що плату за проїзд у тролейбусах не підвищуватимуть: «По-перше нам вигідно, щоб більшість рівнян і гостей міста їздила у тролейбусах. 

По-друге, хай це може цинічно звучить, але мені тролейбуси - дорожчі. Бо це - наше комунальне підприємство, це – екологічно чистий і кращий транспорт.  Тому поки що не будемо підвищувати вартості проїзду в тролейбусах. Тож люди можуть бути спокійні».

  До речі, крім пенсіонерів та інших пільгових категорій пасажирів певні знижки закладено і для школярів і студентів. Вони, відповідно до рішення міськвиконкому, з наступного року у тролейбусах теж їздитимуть за півціни.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel