Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині серійний палій пустив червоного півня у п’яти господарствах

Чоловікові загрожує позбавлення волі строком від трьох до десяти років.

Pixabay

На Рівненщині серійний палій пустив червоного півня у п’яти господарствах

Упродовж місяця у селі Дерев’яне Рівненського району місцевий мешканець скоїв чотири підпали та один – у сусідньому Голишеві, спричинивши потерпілим збитки на суму понад 20 тисяч гривень

Лише одного спалаху сірника виявилося достатньо, аби 30 листопада близько 19 години у господарстві 63-річної жительки села Голишів зайнялися 15 тюків сіна вартістю 1200 гривень. 

Наступною потерпілою стала 61-річна жителька села Дерев’яне. У неї 26 грудня біля 18 години згоріли складені на подвір’ї 30 тюків сіна на загальну суму 2400 гривень. А через 2,5 години вогонь знищив дві тонни сіна вартістю чотири тисячі гривень в обійсті 66-річної сусідки. 

Як зізнався чоловік правоохоронцям, мав неприязні стосунки з усіма сусідами, тож таким чином вирішив помститися.

Наступного ранку палій навідався до іншої, 69-річної сусідки. У неї зловмисник підпалив сіносховище, де знаходилося три тонни сіна та півтонни соломи загальною вартістю сім тисяч гривень.

За півгодини палій знову повернувся до господарства 61-річної жінки, яка у Дерев’яному постраждала першою. Зловмисник цього разу підпалив сіносховище, де знаходилося 80 тюків та 1,5 тонни сіна насипом. Утім, місцеві жителі оперативно загасили пожежу, тож майно вціліло.

«У результаті проведених розшукових заходів працівникам Рівненського районного відділення поліції вдалося вийти на слід палія, — повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой. — Ним виявився 40-річний житель Дерев’яного. Як зізнався чоловік правоохоронцям, мав неприязні стосунки з усіма сусідами, тож таким чином вирішив помститися. Аби упевнитися, що справу доведено до кінця, стояв неподалік місця злочину і спостерігав за наслідками своїх протиправних дій.  

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні чотирьох підпалів майна за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України та у вчиненні замаху на підпал майна за частиною 2 статті 15 частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції
Telegram Channel