Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Європу засипає снігом. В деяких районах життя паралізоване (фото)

Прибирати сніг вийшли навіть діти.

Фото: ВВС.

Волинь-нова

Європу засипає снігом. В деяких районах життя паралізоване (фото)

Сильний снігопад паралізував багато районів Європи. Сніг заблокував дороги, залізничне сполучення у багатьох місцях тимчасово зупинено, школи закриті. Є загиблі

У Баварії Червоному Хресту довелося допомагати застряглим в снігу водіям вантажівок. Неподалік від Мюнхена загинув дев'ятирічний хлопчик, на якого впало дерево, пише ВВС.

Австрійським рятувальникам довелося пробиратися через замети, висота яких була вище пояса, аби допомогти застряглому сноубордисту з Польщі, який зійшов з траси і заблукав в районі Шлоссальмбан.

Погода в Австрії дещо покращилася в п'ятницю, але в деяких районах країни за попередні дні випало до трьох метрів снігу. За останній тиждень загинули семеро людей.

"Настільки сильні снігопади на висоті, що перевищує 800 метрів над рівнем моря, трапляються лише раз на 30 або навіть 100 років", - сказав Олександр Радлерр з метеорологічної служби Австрії. У Швеції штормова погода встановилася у північних районах країни. На півдні та сході Баварії внаслідок снігопадів постраждали залізниці. Там же деякі шляхи були перекриті завалами снігу та деревами, що впали. Шляхи в районі Бертехсгаден, поблизу кордону з Австрією, заблоковані. Німецька армія направила близько 200 військовослужбовців на допомогу застряглим в снігу людям. Погода в Австрії дещо покращилася в п'ятницю, але в деяких районах країни за попередні дні випало до трьох метрів снігу. За останній тиждень загинули семеро людей. Двоє туристів зникли в суботу минулого тижня. В аеропорту Мюнхена скасовано близько 90 авіарейсів. Деякі рейси також скасовані в аеропорту Франкфурта.

У Швейцарії сніговий обвал досяг готелю "Швегальп" на курорті Сантіс-Швегальп, сніг видавив скляні двері готельного ресторану.

У п'ятницю рятувальники перевіряли місце сходження снігової лавини на випадок, якщо хтось із клієнтів готелю опинився під снігом. Всі туристи були евакуйовані з готелю. Як розповів один з них, він подумав, що сніг зруйнував дах. Деякі села в Баварії, як, наприклад, Герольд, виявилися практично відрізаними від решти світу.

Всі фото - ВВС.

 

 Снігова лавина практично зруйнувала ресторан у швейцарському готелі .

Снігова лавина практично зруйнувала ресторан у швейцарському готелі .

 

В Австрії закрили деякі автошляхи, аби запобігти жертвам внаслідок сходження лавин
В Австрії закрили деякі автошляхи, аби запобігти жертвам внаслідок сходження лавин
 

 

Telegram Channel