Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ото тато прилаштував: дочка Трампа може очолити Світовий банк!

Трампи керуватимуть Америкою та світом?

Фото: Гордон.

Волинь-нова

Ото тато прилаштував: дочка Трампа може очолити Світовий банк!

Окрім дочки і радника американського президента Іванки Трамп до списку претендентів на пост глави Світового банку входять ще кілька американців: заступник глави мінфіну з міжнародних справ Девід Малпас, колишній постпред США при ООН Ніккі Гейлі, глава Агентства міжнародного розвитку Марк Грін

Про це повідомляє Гордон з посиланням на видання Financial Times.
В американському мінфіні повідомили, що Світовий банк отримав «значну кількість рекомендацій для добрих кандидатів» і розпочав розгляд кандидатур. Як правило, посаду глави СБ посідає громадянин США – країни, яка є найбільшим акціонером фінансової організації.

Президент групи організацій Світового банку Джим Йон Кім 7 січня заявив про намір піти у відставку.

Президент групи організацій Світового банку Джим Йон Кім 7 січня заявив про намір піти у відставку. Виконувати обов'язки президента групи організацій Світового банку з 1 лютого буде нинішній виконавчий директор СБ Крісталіна Георгієва.
Світовий банк є одним із найбільших позичальників у світі, другим після Міжнародного валютного фонду. У 2014–2015 роках банк надав Україні кредитів на загальну суму понад $3 млрд. У травні 2017 року Світовий банк схвалив рішення надати Україні кредит на суму $150 млн для підтримки підприємств малого та середнього бізнесу, орієнтованих на експорт.
18 грудня 2018 року Рада директорів Світового банку схвалила гарантію Україні в сумі $750 млн, що дасть змогу залучати капітал на міжнародних ринках для сприяння реформам у банківській системі, сфері протидії корупції, сільськогосподарських земель, пенсійного забезпечення, житлово-комунальних послуг та охорони здоров'я.

Telegram Channel